Vynas gaminamas tik iš Verdejo vynuogių, skinamų iš daugiau kaip 40 metų amžiaus vynmedžių aukščiausiose La Seca terasose bei iš neskiepytų Segovijos regiono vynmedžių. Apie pusė šių vynuogynų jau yra auginami ekologiškai.
Derlius renkamas rankomis į mažas, 15 kg talpas. Vynuogės kruopščiai atrenkamos dviejų pakopų rūšiavimo stalo pagalba – pirmiausia atrenkami kekės, vėliau uogos. Uogos spaudžiamos nesutraiškytos, taip sumažinant sulčių oksidaciją ir išsaugant natūralų aromatą, spalvą bei gaivumą.
Po lengvo sulčių skaidrinimo fermentacija vyksta 600 l prancūziško ąžuolo statinėse (naudojant Allier, Nevers ir Vosges medieną). Vynas jose taip pat brandinamas su mielių nuosėdomis apie 6 mėnesius, pirmus tris mėnesius kas savaitę atliekant bâtonnage (mielių maišymą), o vėliau – pagal brandinimo eigą.
Rezultatas – elegantiškas, kompleksiškas vynas, kuriame subtiliai dera „Verdejo“ veislės gaiva, ąžuolo suteiktas struktūriškumas ir išlaikyta šio terroir autentiškumo išraiška.
LIETUVA
Balmerk Lithuania, UAB
Mėnulio g. 7-101, LT-04326 Vilnius
Lietuva
Tel.:+370 647 81533
El. paštas: lithuania@balmerk.com
LATVIJA
Balmerk Latvia
Ziedleju Street 2, Marupes District, LV-2167, Latvia
Tel.: +371 6779 0250
El. paštas: latvia@balmerk.com
ESTIJA
Balmerk Estonia OÜ
Lõõtsa 8a, (D sissepääs, 10. korrus) 11415 Tallinn, Eesti
Tel.: +372 659 9500
El. paštas: estonia@balmerk.com
© Balmerk Visos teisės saugomos 2023